Begin deze maand maakte Microsoft nog bekend dat het niet zou komen met een opvolger van de Band. De wearable zou vermoedelijk niet goed genoeg verkocht worden en om die reden besloot het ermee te stoppen. Nu zijn op het internet foto’s gelekt van de vermoedelijke Band 3.

Op Windows Central zijn via een gebruiker met de naam FUD Hater foto’s en eigenschappen uitgelekt van de nieuwe Band. Bovenop de functionaliteiten van de Microsoft Band 2, zou het apparaat ook waterdicht gemaakt zijn, zou het bloeddruk kunnen meten en een ingebouwde RFID-chip hebben. Ook zou het een nieuwe feature in de software krijgen, namelijk tracking van zwemsessies.

band3

De Microsoft Band werd bij release in 2014 goed ontvangen. Vorig jaar kwam de opvolger uit, maar zonder uit te leggen waarom besloot Microsoft voorlopig geen nieuwe voorraden aan te leggen van de Band 2, en de geplande opvolger niet uit te brengen. Dat terwijl de apparaten vrij breed gebruikt konden worden. Ze waren namelijk niet gebonden aan een specifiek merk smartphone, waardoor iOS, Windows en Android-gebruikers een Band konden koppelen.

Naar verluidt komt Microsoft volgend jaar wel met een geheel nieuwe wearable. Tegenover The Verge liet het weten “toegewijd te zijn aan de ondersteuning van onze klanten en het verkennen van de wearablesmarkt.”