Microsoft komt binnenkort met de tweede generatie van zijn smartband, de Microsoft Band 2. De Spaande website Microsoft Insider heeft een foto gepubliceerd van de tweede generatie en daarop is een gebogen langwerpig scherm te zien. De Microsoft Band 2 doet een beetje denken aan de Gear Fit van Samsung.

De eerste Microsoft Band is in de Benelux nooit verschenen, of dat met de tweede generatie anders gaat zijn is onduidelijk maar we houden goede hoop. Microsoft heeft recent flinke reorganisaties doorgevoerd en de Lumia-smartphones, Surface-tablets en wearables komen nu uit dezelfde divisie, waardoor een wereldwijde uitrol ook makkelijker is.

De foto van de Microsoft Band 2 toont een smal langwerpig scherm dat ook een beetje gebogen is net zoals je pols. De randen rond het scherm lijken gemaakt te zijn van aluminium en het bandje lijkt van rubber te zijn met een metalen sluiting. Qua ontwerp lijkt de smartwatch enorm veel op de Samsung Gear Fit (review). De Microsoft Band 2 beschikt net als zijn voorganger ongetwijfeld over de nodige sensoren, zodat je beweging kan worden bijgehouden. Verder kunnen er ongetwijfeld notificaties van je smartphone worden getoond op het scherm, of dat exclusief is voorbehouden aan Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile is nog even de vraag. Microsoft staat tegenwoordig erg positief tegenover andere platformen zoals Android en iOS, mogelijk wordt de Microsoft Band 2 ook daarvoor geschikt gemaakt.

Volgende maand vind er een evenement plaats waar nieuwe Windows 10-hardware wordt getoond. In de lijn der verwachting liggen in elk geval nieuwe Lumia-smartphones en een Surface-tablet, mogelijk ook de Microsoft Band 2.