1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er zijn foto’s online verschenen van een ronde smartwatch met een HTC-logo. Het lijkt erop dat ook HTC een smartwatch in ontwikkeling heeft, wanneer deze op de markt komt is nog onduidelijk, maar wij gokken op voor de feestdagen. De HTC-smartwatch maakt gebruik van Android-wear en lijkt te beschikken over een hartslagsensor.

De HTC-smartwatch zou de codenaam Halfbeak dragen en zou samen met het sportmerk Under Armour worden ontwikkeld. Het logo van Under Armour is ook te vinden op het horloge. Eerder werkte de tweede bedrijven al samen aan de UA Healtbox. De HTC-smartwatch moet het dus vooral gaan hebben van sportenthousiastelingen.

De smartwatch van HTC beschikt over een redelijk dikke behuizing met een sensor aan de onderkant, waarschijnlijk om de hartslag te meten. Verder lijkt het te gaan om een bandje van rubber. HTC heeft verder voor de kleurencombinatie rood met zwart gekozen. Of de smartwatch in meerdere kleuren beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Voor Google is het goed nieuws dat er een fabrikant bezig is met een nieuwe smartwatch. Veel andere merken hebben ervoor gekozen dit jaar geen nieuwe Android-smartwatch meer uit te brengen. Daarmee is HTC mogelijk de enige die eind dit jaar een nieuwe Android-wearable introduceert.

Samsung heeft inmiddels definitief voor Tizen gekozen, Huawei, LG en Sony lijken geen plannen meer te hebben voor een nieuw model.