1 min

Microsoft heeft op het Mobile World Congress door laten schemeren dat de volgende preview van Window 10 eind april zal verschijnen. Dan wordt ook de ontwikkelaarsconferentie van Microsoft gehouden, genaamd BUILD. In de nieuwe preview zal onder andere de nieuwe Spartan-browser worden toegevoegd maar ook moeten de gesynchroniseerde notificaties dan goed werken.

Microsoft heeft op zijn stand op de Mobile World Congress niet alleen de nieuwe Lumia’s ten toon gesteld, maar geeft ook al hele uitgebreide Windows 10-presentaties met de laatste previewversie van Windows 10. Inmiddels heeft het bedrijf ook door laten schemeren dat we de volgende preview eind april kunnen verwachten, deze zal voor het eerst worden getoond tijdens de BUILD-conferentie in San Francisco.

In de nieuwe previewversie van Windows 10 zal ook eindelijk de nieuwe Spartan-browser te bewonderen en te gebruiken zijn. Microsoft komt in Windows 10 met een compleet nieuwe browser en Internet Explorer verdwijnt meer naar de achtergrond. Mogelijk verdwijnt Internet Explorer in de toekomst helemaal. De nieuwe browser van Microsoft heeft een nieuw ontwerp en ondersteuning voor spraakbesturing.

In de volgende versie van Windows 10 moeten de computers en smartphones ook beter gaan samenwerken. Zo zal Windows 10 dan ook de notificaties synchroniseren zodat wanneer je een notificatie op je telefoon wegveegt je deze ook niet meer op je computer te zien krijgt of vice versa.