Apple heeft gisteren zijn nieuwe Apple Macbook gepresenteerd waarop nog maar één aansluiting is te vinden en dat is één USB Type-c aansluiting. Alle overige poorten zijn verdwenen omdat die volgens Apple in de toekomst overbodig zijn en alles draadloos zal worden. Wil je toch nog een monitor, USB-stick of muis aansluiten dan heb je een accessoire nodig.

Op bovenstaande afbeelding is een accessoire van Apple te zien waarmee je toch nog een aantal poorten kan toevoegen aan de nieuwe Apple Macbook. Deze accessoire wordt aangesloten op de USB Type-c-poort van de Macbook en biedt vervolgens een drietal aansluiting, wederom een USB Type-c-poort zodat je de Macbook kan opladen, daarnaast een HDMI-aansluiting en daarnaast een oude vertrouwde USB 3.1-poort. Daarmee kan je bijvoorbeeld een externe monitor aansluiten en eventueel nog een muis of USB-stick. De accessoire kost in Nederland 89 euro en is beschikbaar in twee variaties, eentje met een HDMI-poort en eentje met een VGA-poort in het midden.

Deze accessoire zal voor vrijwel elke nieuwe Macbook-gebruiker onmisbaar zijn, want hoewel Apple stelt dat je in de toekomst zonder alle poorten kan, is het in het heden nog moeilijk voor te stellen. Deze toch wel prijzige accessoire komt dus bovenop de prijs van de nieuwe Macbook. Het instapmodel van de nieuwe Macbook kost in Nederland 1449 euro, het duurdere model met meer opslagruimte en iets snellere processor kost 1799 euro.