2min Devices

Scherm Galaxy S6 is veel energiezuiniger dan iPhone 6-scherm

Bij Displaymate zijn ze aan de slag gegaan met het scherm van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en daaruit komt naar voren dat Samsung een topprestatie heeft geleverd. Zo is het scherm van de Galaxy S6 maar liefst 20 procent energiezuiniger dan het Galaxy S5-scherm en 23 procent zuiniger dan het iPhone 6-scherm, terwijl het Galaxy S6-scherm over vier keer zoveel pixels beschikt. Verder blinkt het scherm ook uit op alle andere vlakken.

Samsung maakt inmiddels al jaren gebruik van AMOLED-schermen in zijn smartphones en dat brengt de nodige voordelen met zich mee, onder andere het feit dat deze schermen energiezuiniger zijn bij wat Displaymate noemt "Mixed Image Content", daarmee willen ze zeggen zolang het beeldscherm verschillende kleuren moet weergeven. LCD is namelijk wel energiezuiniger als AMOLED als alleen de kleur wit moet worden weergegeven, in alle andere gevallen wint AMOLED.

Met het scherm van de Samsung Galaxy S6 (hands-on) heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf wederom een topprestatie geleverd, aldus Displaymate. Het scherm beschikt namelijk over vier keer zoveel pixels als zijn voorganger en is toch flink wat energiezuiniger geworden. Daarnaast heeft Samsung het scherm op alle vlakken weten te verbeteren. Zo beschikt de Galaxy S6 over de hoogste helderheid, het hoogste contrast en extreem goede kijkhoeken. Een andere bijzondere uitkomst is dat Samsung met de Galaxy Note 4 het scherm in handen had met de beste kleurechtheid en dat het scherm van de Galaxy S6 daarin opnieuw flink vooruitgegaan is.

Bron:Displaymate