Op de redactie heerste het vermoeden al maar iFixit bevestigt het nu, de nieuwe Macbook Air’s hebben hun nieuwe snelle schijfprestaties te danken aan PCI-e SSD’s van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant domineert de markt voor PCI-e SSD’s en daar maakt Apple dankbaar gebruik van.

De relatie tussen Apple en Samsung blijft een hele lastige, aan de ene kant kunnen de bedrijven elkaar wel schieten en loopt de concurrentiestrijd soms extreem op en aan de andere kant kunnen ze elkaar ook niet missen. Dat blijkt wel weer uit de nieuwe Macbook Air-modellen die afgelopen maandag zijn aangekondigd.

De nieuwe Macbook Air-modellen beschikken onder andere over een nieuwe generatie Intel Core processor maar Apple liet ook duidelijk weten trots te zijn op het nieuwe opslaggeheugen dat flink wat sneller is dan in de vorige modellen. Met dank aan iFixit weten we nu ook welk opslaggeheugen Apple gebruikt om die geweldige prestaties te behalen, de nieuwe PCI-e SSD’s van Samsung.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen veel geïnvesteerd in zijn chipfabrieken en SSD-technologie. Dat heeft ook duidelijk zijn vruchten afgeworpen want Samsung is momenteel een van de grootste spelers in de SSD-markt en beschikt over de allersnelste chips. Dat is ook Apple niet ontgaan en die maken daar nu dankbaar gebruik van in de nieuwe Macbook Air-modellen.

Voor Apple betekent het betere prestaties voor de Macbooks en voor Samsung is het een extra partner die de nodige omzet binnenbrengt.