Apple is van start gegaan met het publieke bètaprogramma voor iOS 8.3. Iedereen die zich bij het programma heeft aangemeld kan nu iOS 8.3 downloaden en installeren op zijn iPhone of iPad. Belangrijkste vernieuwing in iOS 8.3 is de toevoeging van het Nederlands aan de spraakassistent Siri.

Iedereen die de nieuwe versie van iOS wil testen kan zich daarvoor aanmelden, Apple waarschuwt wel dat nog niet alle functies naar behoren werken, het kan dus gebeuren dat iets niet goed werkt of een bepaalde functie ervoor zorgt dat een applicatie vastloopt of crasht. Daarvoor is het uiteindelijk een testversie van iOS.

Met de feedback die Apple krijgt op het testprogramma kan het bedrijf iOS verder verbeteren en komen problemen eerder aan het ligt. Andere verbeteringen in iOS 8.3 naast de Nederlandse spraakondersteuning in Siri zijn CarPlay, nieuwe Emoji-iconen en Google’s twee-staps-verificatie.

Helaas blijkt het nog niet mogelijk voor iedereen om zich aan te melden voor het iOS-programma, waarschijnlijk is Apple het programma nog gefaseerd aan het uitrollen.