2min Devices

Apple heeft iOS 8.3 uitgebracht met Nederlandse versie van Siri

Voor iedereen die altijd al een fatsoenlijk gesprek met zijn telefoon heeft willen voeren is dat nu mogelijk. Apple heeft gisteravond iOS 8.3 beschikbaar gemaakt voor iedereen met een iOS-apparaat. In deze nieuwe versie is de belangrijkste wijziging de toevoeging van enkele talen aan Siri, waaronder het Nederlands.

Met iOS 8.3 is het mogelijk een conversatie te voeren met je iPhone of iPad om bijvoorbeeld feiten op te vragen, zoals "Hoe hoog is de eiffeltoren?", of "Hoever is het vanaf mijn locatie naar Amsterdam?". Er kunnen echter ook opdrachten worden gegeven aan je iOS-toestel, voorbeelden hiervan zijn: "Maak een afspraak op 9 mei om 13:00, verjaardag van Marc" of "Navigeer naar de Wallen in Amsterdam".

Dit zijn uiteraard slechts enkele mogelijkheden, maar je iPhone of iPad is vandaag ineens een stuk slimmer geworden. Mocht je een opdracht geven en je toestel snapt het niet dan zal Siri in de meeste gevallen specifieke vragen aan je stellen om het proces af te ronden. Als je bijvoorbeeld een afspraak wil inplannen maar je vergeet de tijd te vermelden dan zal Siri vragen hoe laat de afspraak moet worden ingepland.

Hierdoor is het nu echt mogelijk om een gesprek te voeren met je telefoon. Of je daar blij van moet worden is natuurlijk ieder voor zich. Het is in elk geval niet aan te raden om in de trein met Siri je afspraken te gaan inplannen.