1 min

De marketingafdeling van Microsoft lijkt te hebben ingegrepen in alle termen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gebruikt voor applicaties. We hebben de afgelopen jaren flink wat termen voorbij horen komen en voor de gemiddelde consument was het inmiddels niet meer te volgen, daarom kiest Microsoft nu voor simpel. Het bedrijf zegt nu dat ze vanaf Windows 10 alleen nog Windows apps en desktop apps hebben.

De afgelopen jaren hebben we flink wat namen voor Windows-applicaties voorbij horen komen. Metro-apps, modern UI-apps, universal apps, Windows Store apps, Windows Phone apps en zo kunnen we nog even doorgaan. Dat mag iedereen straks allemaal weer vergeten want Microsoft is tot de conclusie gekomen dat het toch wel een tikkeltje verwarrend werd.

Daarom zijn er vanaf Windows 10 nog maar twee soorten apps; Windows apps en desktop apps. De Windows apps draaien op alle Windows-platformen; smartphone, tablet, laptop, pc en zelfs de Xbox One. De Windows apps kunnen worden gedownload vanuit de Windows Store. Daarnaast heb je ook nog de desktop apps, dat zijn de oude vertrouwde applicaties die alleen op de pc werken en niet in de Windows Store staan.