1 min

Uit onderzoek van Telecompaper komt naar voren dat consumenten gemiddeld genomen een smartphone-scherm van 4,4 inch prefereren. Vorig jaar kwam hetzelfde onderzoek uit op een schermgrootte van 4,3 inch. Daaruit blijkt dat consumenten steeds meer voor een groter scherm kiezen.

Het onderzoeksbureau benaderde 3500 consumenten om tot de conclusie te komen dat steeds meer consumenten een groter smartphonescherm willen. De smartphonefabrikanten hebben er de afgelopen jaren voor gekozen om de schermen steeds groter te maken. Enkele jaren geleden was het merendeel van de smartphones ongeveer 4 inch groot, tegenwoordig hebben vrijwel alle topmodellen een scherm van 5 inch of groter. Wel zien we dat veel fabrikanten nu kiezen voor schermen van 5 tot 5,5 inch en eventueel nog een extra model uit brengen met een scherm van 5,5 inch of groter, waarbij laatstgenoemde dan als phablet wordt gepresenteerd.

Slechts een op de tien respondenten gaf aan geen voorkeur te hebben voor een schermgrootte. De meeste consumenten vinden het formaat van hun smartphone dus wel degelijk belangrijk.