1 min

Google heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over de op dit moment actieve Android-versies. Daaruit komt naar voren dat 47,6 procent van de Android-toestellen gebruikt maakt van een Android-versie van minimaal twee jaar oud. De nieuwste versie van Android heeft zijn weg gevonden naar 5,4 procent van de toestellen.

Een van de grootste problemen van Android is nog steeds de fragmentatie van de Android-versies onder de actieve toestellen. Google heeft al verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat toestellen sneller worden bijgewerkt en dat toestellen in elk geval met een recente versie in de winkel verschijnen.

Als we naar de nieuwste cijfers kijken dan zien we toch weer de nodige zorgwekkende cijfers. Op dit moment maakt 47,6 procent gebruik van Android 4.2 of ouder. Een versie die verscheen in oktober 2012, inmiddels zo’n 2,5 jaar geleden. Deze verouderde versies zijn inmiddels ook lang niet zo veilig meer als de recente Android-versies. Zo zit er een lek in Android 4.3 en alle voorgaande versies dat Google weigert te dichten, in totaal maken 53,2 procent van de toestellen gebruik van deze lekke Android-versies.

Eind mei organiseert Google weer zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O, hopelijk presenteert het bedrijf dan ook nieuwe regels en eisen waaraan Android-fabrikanten moeten voldoen waardoor het updaten naar de meest recente Android-versie weer eenvoudiger wordt.