1 min

Bijna tweederde van alle Android-toestellen draait op een versie van het besturingssysteem die al meer dan twee jaar in omloop is. De afgelopen maand is Android Marshmallow wat betreft marktaandeel wel flink gegroeid. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van Google.

Android Marshmallow draait nu op 4,6 procent van alle toestellen. Android KitKat en Lollipop hebben veruit het grootste marktaandeel in bezit. Google maakte deze week nieuwe cijfers rondom de adoptie van Android bekend en daaruit blijkt dat Android Marshmallow stevig is gegroeid. Het marktaandeel is van 2,3 naar 4,6 procent gestegen.

Android Marshmallow werd in oktober 2015 uitgebracht en is inmiddels dus zes maanden oud. Wat dat betreft is het marktaandeel nog relatief klein. Met een aandeel van respectievelijk 33,4 en 35,8 procent zijn Android KitKat en Lollipop veruit de grootste versies van Google’s mobiele besturingssysteem.

Android-versies ouder dan Android 5.0 Lollipop zijn inmiddels aan te duiden als verouderd, als we een grens van twee jaar als uitgangspunt nemen. In dat geval zit volgens de nieuwste cijfers 59,6 procent van de gebruikers op een verouderde Android-versie.