Er zijn weer nieuwe afbeeldingen opgedoken van de LG G4, de afbeeldingen zijn afkomstig van een marketingwebsite van LG. Op de afbeeldingen is de LG te zien met een plastic behuizing maar ook met een optionele leren behuizing. Verder lijkt vast te staan dat de accu verwisselbaar is en er een microSD-slot aanwezig is.

Het Zuid-Koreaanse marketingbedrijf X-Mark is verantwoordelijk voor het lekken van de afbeeldingen. Dat bedrijf is door LG ingehuurd om wat marketingactiviteiten te verzorgen maar een website zou te vroeg online zijn geplaatst en daardoor zijn er foto’s uitgelekt van de LG G4, de opvolger van het huidige vlaggenschip, de LG G3 (review).

De ontdekker van de foto’s is Evan Blass, hij Twitter voorheen vrijwel dagelijks nieuwstjes over mobiele producten die nog moesten verschijnen. Blass is officieel gestopt met zijn activiteiten als telecomlekker maar zo af en toe laat hij nog weleens van zich horen.


Op de afbeeldingen is te zien dat LG kiest voor ongeveer hetzelfde ontwerp als vorig jaar, met als verschil dat de LG G4 ook licht gebogen is. De hoeken zijn wederom afgerond, het toestel beschikt niet over knoppen aan de voorkant of zijkanten, in plaats daarvan zitten de stand-by- en de volumeknoppen onder de camera aan de achterkant gepositioneerd. LG lijkt ook niet te kiezen voor een vingerafdrukscanner.

Wel kiest het bedrijf ervoor om flink wat verschillende versies uit te brengen van de LG G4, waarbij voornamelijk de achterkant verschilt. Zo is de achterkant te verkrijgen in verschillende kleuren plastic maar ook in verschillende kleuren leer.

Als we kijken naar de specificaties dan kiest LG waarschijnlijk voor een 5,5 inch QHD-schermresolutie (2560 x 1440 pixels) met aan de binnenkant een Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde zal een 16 megapixel camera te vinden zijn met laser-autofocus en dual-led flitser.