2min

Een persoon die claimt voor de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile te werken heeft foto’s van de LG G4 gepubliceerd. Het nieuwe vlaggenschip van LG zou momenteel door de Amerikaanse provider worden getest op hun netwerk. Daarmee lijkt de lancering van het toestel snel dichterbij te komen.

De medewerker van T-Mobile laat weten dat LG ervoor heeft gekozen om de LG G4 te voorzien van een stylus. Deze zal echter niet op elke versie aanwezig zijn, op eerder uitgelekte persrenders is de stylus niet te zien. Of de T-Mobile-medewerker is niet goed op de hoogte en het gaat om een antenne om televisiebeelden te ontvangen. Daar heeft LG in het verleden vaker voor gekozen bij Zuid Koreaanse-modellen. Verder lijkt het toestel in veel opzichten op zijn voorgangers, de LG G2 (review) en de LG G3 (review). LG kiest er opnieuw voor om de stand-by- en volume-knoppen aan de achterzijde te plaatsen. De knoppen zitten direct onder de camera en dat is uniek voor toestellen van LG.

Het toestel heeft ook wederom een metalen afwerking, maar helaas lijkt het niet te gaan om een metalen behuizing maar om een verflaag met een metalen effect. Dat maken we op uit de persrenders waar te zien is dat de achterkant verwijderbaar is, metalen achterzijdes zijn eigenlijk nooit verwijderbaar.

Verder zal het toestel een licht gebogen scherm krijgen boven naar onder. Dat is iets wat LG extreem doorvoert bij de LG G Flex 2 maar in mindere mate ook bij de budget- en midrange-smartphones. Het is dan ook logisch dat het vlaggenschip ook licht gebogen zal zijn.

Het formaat van het scherm is vooralsnog gokken, maar wij gaan uit van een schermformaat van wederom 5,5 inch. De schermresolutie is hoogstwaarschijnlijk wederom QHD met 2560 x 1440 pixels. LG was vorig jaar de eerste fabrikant die een QHD-scherm in een smartphone stopte, er zijn geruchten geweest over een nog hogere schermresolutie maar daar gaan we niet vanuit. Aan de binnenkant kiest het bedrijf voor de Qualcomm Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen en waarschijnlijk 32GB aan opslagcapaciteit.

Aan de achterkant is opnieuw de laser-autofocus te vinden voor de camera, welke naar verluidt over 16 megapixels beschikt aan de achterzijde en natuurlijk optische stabilisatie. Ook is de dual-led flitser duidelijk zichtbaar. Aan de voorkant heeft LG naar verluidt voor een 5 megapixel camera gekozen.

Of LG ervoor gekozen heeft een vingerafdruksensor in de stand-by-knop te verwerken is niet te zien op de foto. Het zou natuurlijk mooi zijn als het bedrijf dat wel heeft gedaan. De grote vraag is nu wanneer LG zijn vlaggenschip gaat introduceren, wij rekenen op eind april.