2min

Huawei heeft tijdens zijn persconferentie gisteren naast zijn vlaggenschip, de Huawei P8, ook een phablet-versie aangekondigd, de Huawei P8 Max. Dit is een phablet met een 6,8 inch scherm, wat echt een enorm scherm is en duidelijk op de echte phablet-liefhebber is gericht, vrijwel elke smartphone-gebruiker zal erop afhaken omdat het scherm gewoon te groot is.

Huawei presenteert dus een phablet met een scherm van 6,8 inch, de Huawei P8 Max. De grote versie van de Huawei P8, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese merk. Huawei begint meteen over de 4360 mAh-accu die in de Huawei P8 Max is te vinden, deze gaat maar liefst 2,23 dagen mee op een volle lading bij normaal gebruik. Ook heeft Huawei bij dit toestel de bezels opnieuw kleiner weten te maken, dit toestel heeft een body to screen ratio van 83 procent. Daarnaast is de P8 Max ook nog eens ontzettend dun, slecht 6,8 mm.

Links de iPhone 6 Plus, midden Huawei P8 Max en rechts Huawei P8

De Huawei P8 Max beschikt net als het vlaggenschip over een volledige aluminium unibody behuizing en aan de voorkant is het scherm voorzien van Gorilla Glass 4. Aan de binnenkant zijn de specificaties identiek aan het vlaggenschip, opnieuw is er gekozen voor een Kirin 930 processor, met 8 rekenkernen en de Mali T628 als GPU, 3GB aan werkgeheugen en met 32GB aan opslagcapaciteit. Ook hier heeft Huawei gekozen voor een duurdere variant met een Kirin 935-chip, waarbij de kloksnelheid net iets hoger ligt en er een iets modernere variant van de Mali T628 is gekozen.en de opslagcapaciteit is verhoogt naar 64GB.

De goedkope versie met 32GB aan opslagcapaciteit krijgt een adviesprijs van 549 euro en de duurdere variant met 64GB aan opslagcapaciteit krijgt een adviesprijs van 649 euro. De Huawei P8 Max komt medio volgende maand beschikbaar in Nederland en België.