1 min Devices

‘Apple gaat iPhone 6S maken van zelfde aluminium als Apple Watch’

Volgens een Taiwanese nieuwssite gaat Apple zijn nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus maken van hetzelfde aluminium als de Apple Watch Sport. Hiervoor gebruikt het bedrijf uit Cupertino een extra stevige soort aluminium genaamd "7000 series aluminium", deze soort is veel steviger zijn dan standaard aluminium.

Apple heeft voor zijn Apple Watch Sport een speciale soort aluminium gebruikt die 60 procent sterker is dan normaal aluminium, hierdoor is de bouwkwaliteit van de Apple Watch net even wat beter. Apple zou zo tevreden zijn met de nieuwe soort metaal dat het zijn nieuwe iPhone-modellen ook hiervan wil voorzien. De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zullen naar verluidt dan ook voorzien worden van "7000 series aluminium".

Wellicht dat Apple bij de volgende iPhone 6S Plus dan een bendgate kan voorkomen, al is dat nooit volledig uit te sluiten. Apple heeft in principe al weinig te klagen over de bouwkwaliteit van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review), maar nog beter is natuurlijk niets mis mee.

Bron:UDN