1 min

De Japanse website Mac Otakara meldt op basis van bronnen uit het Chinese circuit dat de iPhone 7 enkele nieuwe features gaat krijgen die we al langer kennen van de Android-toestellen, de iPhone 7 zou namelijk waterdicht worden en de behuizing zou gemaakt worden van een nieuw soort materiaal. Als Apple afstapt van metaal dan is het meest voor de hand liggende alternatief glas.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn sinds afgelopen vrijdag te koop in de eerste paar landen, vanaf 9 oktober zijn de iPhones ook in Nederland en België te verkrijgen. Toch duiken nu al de eerste geruchten op over de iPhone 7, een toestel waar we nog een heel jaar op moeten wachten.

Volgens de Japanse website gaat Apple de iPhone 7 waterdicht maken en zal de behuizing niet langer van metaal zijn gemaakt, aangezien Apple bouwkwaliteit zeer belangrijk vind ligt het voor de hand dat het bedrijf dan overstapt op glas. Dat is na metaal het stevigste materiaal om een smartphone van te maken. Daarnaast zou Apple eenvoudig de mogelijkheid voor draadloos opladen kunnen toevoegen.

Of de berichten ook kloppen valt niet te controleren, eerst maar eens afwachten hoe goed de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaan zijn.