2min

Sony werd vorig jaar gehackt waarbij er enorm veel informatie werd buitgemaakt, waaronder een groot aantal e-mails. Nu is een groot deel van die informatie door Wikileaks online gezet en daarin zijn ook renders te bewonderen van smartphones, mogelijk zijn dit de eerste ontwerpen van de Sony Xperia Z4.

Sony was vorig jaar het slachtoffer van een grote hackaanval, de voornaamste reden van de hack was de film die het bedrijf produceerde over de Noord Koreaanse leider Kim Jong-Un, die in de film niet zo goed uit de verf komt. Het land heeft mogelijk hackers ingehuurd om te proberen de film tegen te houden. Dat is niet gelukt wel heeft Sony moeten toekijken hoe enorm veel bedrijfsgevoelige informatie op straat kwam te liggen.

Of dat nog niet genoeg is heeft Wikileaks nu ook een hele hoop informatie dat met de Sony-hack is buitgemaakt gepubliceerd. Daaronder bevinden zich ook afbeeldingen van een nieuwe smartphone, mogelijk het nieuwe vlaggenschip van Sony en de opvolger van de Sony Xperia Z3 (review). Het zou ook kunnen gaan om concepten of dat we deze smartphone-ontwerpen op (korte) termijn ook kunnen verwachten is dan ook nog onduidelijk.

Het ziet er in elk geval wel uit als een ontwerp voor een high-end smartphone en aangezien het aankomende vlaggenschip van Sony waarschijnlijk de Sony Xperia Z4 is, kan het zomaar gaan om renders van dit toestel. Het zouden zelfs al renders kunnen zijn van een Sony Xperia Z5.

Sony zelf doet geen mededelingen over de afbeeldingen, het is dus wachten op de presentatie van de Sony Xperia Z4 voordat we met zekerheid kunnen stellen dat het gaat om een definitief ontwerp.