1 min

Volgens anonieme bronnen van Sammobile heeft Samsung zijn ronde smartwatch, de Gear A, moeten uitstellen en daardoor verschijnt de smartwatch pas in de tweede helft van het jaar. Daardoor is de kans groot dat Samsung de smartwatch gelijktijdig zal presenteren met de Galaxy Note 5 in september.

Samsung houdt de afgelopen jaren elke keer een grote persconferentie in Berlijn tijdens de IFA om de volgende Galaxy Note te presenteren. Verwacht wordt dat het bedrijf dat dit jaar opnieuw voor kiest en dat het dan ook de nieuwe smartwatch, de Gear A, zal presenteren. De Gear A is de eerste ronde smartwatch van Samsung en beschikt over een draaibare ring rond het scherm die je kan gebruiken om de smartwatch te bedienen.

Het is onduidelijk waarom de smartwatch is vertraagd, maar een beter moment om de smartwatch te presenteren als tijdens de IFA gelijktijdig met de Galaxy Note 5 is er niet. De wereldwijde pers is dan aanwezig en de smartwatch zal dan ongetwijfeld veel aandacht krijgen. Uiteraard moet het de aandacht wel delen met de nieuwe Galaxy Note 5, de opvolger van de Samsung Galaxy Note 4 (review). Daarnaast biedt het Samsung de mogelijkheid om ze in de verkoop te bundelen tegen een aantrekkelijk tarief.