1 min

Er is wat ophef ontstaan over het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat het toestel geen ondersteuning bood voor Qualcomm’s QuickCharge-technologie. Nu blijkt dat het toestel daar wel gewoon ondersteuning voor biedt, maar de meegeleverde lader niet.

LG heeft een vreemde keuze gemaakt bij de opvolger van de LG G3 (review), de LG G4. Het bedrijf maakt in zijn nieuwe vlaggenschip gebruik van de Qualcomm Snapdragon 808-chip, deze chip biedt ondersteuning voor Qualcomm’s snellaadtechnologie genaamd QuickCharge, maar LG heeft ervoor gekozen geen lader mee te leveren die daar gebruik van maakt. Volgens LG is het verschil tussen een Quick Charge-lader en een normale lader niet zo groot en daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen dat niet te ondersteunen.

Volgens LG is QuickCharge "nice to have" maar geen "must have", in de Verenigde Staten zijn de eerste reviews verschenen en daar wordt er duidelijk anders over gedacht. LG ontvangt daar veel kritiek op het niet meeleveren van een QuickCharge-lader.

De LG G4 verschijnt eind mei in Nederland en België voor een adviesprijs van 649 euro met een plastic achterzijde en voor 699 euro met een leren achterzijde.