2min Devices

‘Samsung Galaxy S6 Active wordt 2mm dikker en krijgt grotere accu’

Volgens de bronnen van Sammobile komt Samsung binnenkort al met de Samsung Galaxy S6 Active op de markt. Daarmee zijn de Samsung-fans die kritiek hadden op het feit dat de Galaxy S6 niet langer waterdicht is meteen tevreden gesteld. Dat Galaxy S6 Active zal wel stof- en waterdicht zijn. Om dat bereiken wordt het toestel ook 2 millimeter dikker en wordt de accu groter gemaakt.

Volgens Sammobile zal de Samsung Galaxy S6 Active eerst exlcusief bij de Amerikaanse provider AT&T verschijnen. In een later stadium komt het toestel waarschijnlijk ook in andere landen en bij andere providers beschikbaar. Wanneer precies is nog onduidelijk.

Qua specificaties zou Samsung verder willen niet inleveren op de Galaxy S6 Active, dus ook dit toestel krijgt een QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een Exynos 7420-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde is wederom 16 megapixel en de camera aan de voorzijde 5 megapixel.

Om het toestel waterdicht te maken kan het toestel echter niet zo dun blijven er komt 2mm bij waarmee de dikte van de Galaxy S6 Active uitkomt op 8,8mm. Of de behuizing van het toestel identiek is aan de Galaxy S6 is nog onduidelijk. Op de vorige Active-modellen waren er ook fysieke knoppen toegevoegd onder het scherm, of deze terugkeren en in welke vorm is ook nog niet duidelijk.

Lees onze preview van de Samsung Galaxy S6 (Edge).

Bron:Sammobile