1 min

Op internet zijn foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy S7 Active, het waterdichte en schokbestendige toestel van Samsung wordt al enige tijd verwacht en de geruchten nemen de laatste weken ook toe. Op de foto’s is te zien dat Samsung flink afwijkt van eerdere Active-modellen. Zo is de complete behuizing vervangen door rubber en polycarbonaat om het toestel schokbestendiger te maken.

De Samsung Galaxy S7 Active heeft dus een nieuw ontwerp en een nieuwe behuizing gekregen dit jaar. Ook lijkt de kleurstelling anders te worden want het toestel in kwestie is voorzien van een camouflage print aan de achterzijde. Of dat permanent is en of het toestel in andere kleurstellingen beschikbaar gaat komen is onduidelijk.

Het lijkt niet te gaan om een prototype aangezien het logo van AT&T al aanwezig is op de achterkant. Of het toestel in de Benelux zal verschijnen is ook nog maar de vraag. De Galaxy S4 en S5 Active verschenen wel in Nederland en België, maar de Galaxy S6 Active verscheen alleen in de Verenigde Staten op de markt.

Wat de specificaties zijn van het toestel is ook nog onduidelijk, vorig jaar koos Samsung ervoor om de specificaties identiek te houden aan het vlaggenschip, mogelijk kiest Samsung daar dit jaar weer voor.