2min

Samsung zou Microsoft benadert hebben om samen te werken aan de nieuwe HoloLens van het bedrijf uit Redmond. Samsung ziet veel potentie in de HoloLens-technologie en zou graag medische toepassingen willen ontwikkelen voor de HoloLens. Daarmee lijken Microsoft en Samsung opnieuw hechter te gaan samenwerken.

Volgens bronnen van de KoreaTimes wil Samsung graag inspelen op de nieuwe HoloLens en er medische toepassingen voor ontwikkelen. Samsung ziet bijvoorbeeld mogelijkheden dat een dokter een patiënt helemaal virtueel kan bekijken. Ook kan de HoloLens een grote bijdrage leveren aan de 3D-rendering en 3D-print industrie.

Voor Microsoft kan een samenwerking met Samsung eveneens interessant zijn want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft op dit moment een duidelijke voorsprong in de markt met zijn mobiele chips. Verder ontwikkelt Samsung ook de nodige sensoren voor mobiele producten. Mogelijk kan de chiptechnologie van Samsung de HoloLens nog verder verbeteren. Zeker nu Samsung ook chips voor de Internet of Things gaat ontwikkelen.

De kans lijkt dan ook redelijk groot dat de bedrijven gaan samenwerken. Dat zou betekenen dat de bedrijven opnieuw gaan samenwerken. Het laatste jaar zijn de bedrijven flink naar elkaar toegegroeid, eerst hadden ze nog conflicten over licenties op patenten, maar die zijn inmiddels opgelost. Een van de oplossingen ligt mogelijk in het meeleveren van Microsoft-apps op de Samsung Galaxy S6. Ook wordt binnen de zakelijke Knox-omgeving van Samsung nu Microsoft Office meegeleverd. Al met al beginnen de bedrijven op steeds meer vlakken samen te werken.

Grote vraag is of Microsoft het voor elkaar gaat krijgen dat Samsung straks ook smartphones gaat maken met Windows 10. Dat staat ongetwijfeld hoog op het wensenlijstje van Microsoft.