1 min

Vanuit China komt het gerucht overwaaien dat Google van plan zou zijn om voortaan twee Nexus-smartphones uit te brengen, een smartphone en een phablet. Huawei zou voor de aankomende lancering de phablet voor zijn rekening gaan nemen, terwijl volgens de geruchten LG opnieuw de smartphone voor zijn rekening neemt.

Google zou volgens de laatste geruchten van plan zijn om dit najaar twee nieuwe Nexus-smartphones te presenteren. Een smartphone met een normaal scherm van ongeveer 5 inch en een phablet met een groter scherm. Naar verluidt maakt LG opnieuw een opvolger voor de Nexus 5 (review), terwijl Huawei de taak heeft gekregen een opvolger van de Nexus 6 (review) te ontwikkelen.

De nieuwe Nexus-phablet zou vooral geïnspireerd zijn op de Huawei Mate8 die later dit jaar zal worden gepresenteerd, waarschijnlijk tijdens de IFA in Berlijn. Het toestel zou een behuizing krijgen van glas en metaal en zal voorzien worden van een 5,7 inch scherm met een QHD-schermresolutie. Over de chipset is nog veel onduidelijk, normaal gesproken wordt er voor de Nexus-smartphones vaak gekozen voor Qualcomm Snapdragon-chips, maar een Kirin-processor van Huawei zelf lijkt ook niet ondenkbaar.

In elk geval zullen de nieuwe Nexus-smartphones ook kunnen werken op Google’s nieuwe virtuele telecomnetwerk Fi. Google hoopt met Huawei ook een betere positie te bemachtigen op de Chinese markt.