2min Devices

Huawei gaat volgende Nexus-smartphone maken voor Google

Een topman van Huawei in Zuid-Afrika heeft bekendgemaakt dat het bedrijf ook de volgende Nexus-smartphone mag ontwikkelen en produceren voor Google. Waarschijnlijk heeft de topman zijn mond voorbij gepraat, maar dat weerspreekt eerdere geruchten dat HTC twee toestellen zou maken voor Google.

De topman kreeg een vraag voor zijn kiezen waarop de Nexus-toestellen van Huawei nooit in Zuid-Afrika beschikbaar zijn gemaakt, daarop antwoordde Charlene Munilall, general manager smartphones voor Huawei in Zuid-Afrika, "dat ze dit jaar weer een Nexus maken", dan komt de Huawei Nexus mogelijk wel beschikbaar in Zuid-Afrika.

Daarmee is het nu duidelijk dat Huawei in elk geval één Nexus-smartphone voor zijn rekening gaat nemen. Eerdere geruchten spraken over twee Nexus-toestellen van HTC, dat kan verschillende dingen betekenen:

  • HTC heeft zich teruggetrokken;
  • Er komen niet twee maar drie Nexus-smartphones dit jaar;
  • HTC maakt één Nexus-smartphone en één andere Nexus-apparaat, wellicht een VR-bril of wearable;

Daarmee ligt het ook voor de hand dat de uitspraak van Huawei’s topman, Richard Yu, dat het dit jaar met een Daydream-compatible smartphone zou komen, mogelijk een Nexus-toestel betreft. Daydream is Google’s nieuwe VR-platform voor smartphones. Yu maakte ook bekend dat het Chinese bedrijf een overeenkomst heeft met Leica voor vijf jaar. Er komen dus sowieso meer smartphones met Leica-technologie, of dat ook op de Nexus wordt toegepast is onduidelijk.

Google stelt hogere eisen

Wel heeft Google eerder al aangegeven dat het hogere eisen gaat stellen aan toekomstige Nexus-toestellen. Zo gaat het bedrijf zich meer bemoeien met het ontwerp, de hardware en eventuele extra functionaliteiten. Niet alle Nexus-toestellen zijn een even groot succes geworden en daar lijkt Google verandering in te willen brengen. Elk toestel moet in de toekomst zeer innovatief zijn en de gebruiker overtuigen.

Bron:Gearburn