2min

Heeft Apple per ongeluk zelf de nieuwe iPhone 6C laten uitlekken? In een afbeelding op de website van Apple waarin wordt getoond hoe makkelijk je een iPhone kan opladen op de nieuwe Apple Lightning-dock is een toestel te zien dat wel erg veel lijkt op een iPhone 6C. Namelijk een iPhone 5C met een Touch ID-vingerafdrukscanner en aangezien de iPhone 5C daar niet over beschikt moet dat wel de iPhone 6C zijn.

Het lijkt erop dat de Apple iPhone 5C (review) toch nog een opvolger krijgt in de vorm van een Apple iPhone 6C. Het toestel in de afbeelding waarop ook de nieuwe lightning-dock is te bewonderen lijkt sprekend op de Apple iPhone 5C maar dan met een TouchID-vingerafdrukscanner. Als we de toestellen naast elkaar zetten is het verschil echt heel duidelijk zichtbaar. Hoewel de iPhone 5C en de iPhone 5S enorm veel op elkaar lijken lijkt in deze afbeelding de schakelaar om het geluid te dempen de doorslag te geven. Dit lijkt geen opening te zijn maar echt een schakelaar, wat zou betekenen dat we hier de behuizing zien en niet een hoesje. De iPhone 5C verscheen namelijk ook in allemaal leuke kleurtjes en de iPhone 5S niet.

Apple presenteert traditiegetrouw kort na de zomer altijd zijn nieuwe iPhone-toestellen, dit jaar kunnen we dus in elk geval rekenen op de iPhone 6S en hoogstwaarschijnlijk op een iPhone 6C. Of de iPhone 6 Plus (review) ook een opvolger krijgt in de vorm van een iPhone 6S Plus zal moeten blijken. Het zou ook kunnen dat de C en de Plus elkaar gaan afwisselen om het jaar. Dat zal na de zomer moeten gaan blijken.

Het idee achter de iPhone 5C was een goedkopere iPhone te introduceren naast de iPhone 5S (review). Apple deed dit door een processor te gebruiken van het jaar ervoor, die uit de iPhone 5 en de behuizing niet van metaal te maken maar van plastic. Uiteindelijk resulteerde dat in een adviesprijs die 100 euro lager kwam te liggen dan het vlaggenschip, de iPhone 5S. In de jaren daarna is de iPhone 5C verder in prijs gedaald, enorm populair is het toestel echter nooit geworden. Door de geringe populariteit waren er ook twijfels of het toestel een opvolger zou krijgen, dat lijkt nu dus het geval te zijn.

De positie van een iPhone 6C kan wel meer onderscheidend worden dan bij de iPhone 5C. Inmiddels zijn de schermgroottes van de iPhone 6 (review) en de iPhone 6 Plus flink omhoog gegaan naar respectievelijk 4,7 en 5,5 inch. Waarschijnlijk zal Apple bij de iPhone 6C vasthouden aan een scherm van 4 inch. Hiermee komt er dus een nieuwe iPhone op de markt met een kleiner scherm. Mensen die liever een iPhone hebben met een kleiner scherm hebben straks dus weer een keuze, dat zou de populariteit van de iPhone 6C nog best weleens goed kunnen doen.