Volgens DigiTimes heeft HTC de productie van zijn nieuwe vlaggenschip flink terugschroeft, reden hiervoor zouden de tegenvallende verkoopcijfers zijn. HTC zou bij verschillende leveranciers hebben aangegeven dat ze minder onderdelen nodig hebben dan op voorhand werd verwacht.

Helemaal verrassend is het nieuws niet dat het nieuwe vlaggenschip van HTC niet zo goed verkoopt. Hoewel de HTC One M9 (review) een mooi toestel is, is het veel minder innovatief dan de afgelopen jaren. Op Techzine werd het toestel al gedoopt tot mogelijke teleurstelling van het jaar. HTC heeft na twee goede jaren een beetje teleurgesteld door vrijwel geen innovatie te tonen.

De HTC One M9 is eigenlijk door vrijwel de hele media matig ontvangen, ook consumenten blijken nu niet super enthousiast te zijn aangezien HTC genoodzaakt is de bestellingen terug te schroeven wegens tegenvallende verkoopcijfers. Voor HTC is dit als inmiddels kleinere fabrikant wel een groot probleem, met een vlaggenschip kan veel geld verdiend worden maar ook verloren. HTC had aangegeven zich juist meer aan de bovenkant van de markt te willen onderscheiden, aan de onderkant heeft het teveel concurrentie van de goedkope Chinese merken.

Wat voor gevolgen dit voor HTC heeft zal moeten blijken bij de presentatie van de volgende kwartaalcijfers.