1 min

Samsung heeft een patent aangevraagd op een smartphone en laptop-hybride. Volgens het patent kan de smartphone in een laptop-behuizing worden geschoven en wordt daarmee het apparaat omgebouwd tot een laptop. Daarmee levert de smartphone dus de rekenkracht om ook de laptop aan te sturen.

Samsung heeft ook ontwerpen aangeleverd hoe dit er straks ongeveer uit moeten komen te zien. We zien daarbij een laptop waarbij boven het toetsenbord ruimte is vrijgehouden tot aan het scherm om daar een smartphone in te leggen. De grote vraag is natuurlijk of Samsung ook al werkt aan een dergelijk product en waar het product dan op zal komen te draaien.

Microsoft heeft met Windows 10 een hele goede basis gelegd om Windows 10 op zowel smartphones als desktops te laten werken. Windows 10 lijkt dan ook een logische keuze te zijn, maar in de tekst vermeldt Samsung ook de mogelijkheid van een smartphone die zowel Android als Windows draait. Android als desktop-besturingssysteem is uiteraard ook mogelijk, maar kan qua gebruik op dit moment nog niet tippen aan Windows.

Op dit moment is er eigenlijk maar een fabrikant die echt dit soort hybrides actief ontwikkeld en dat is Asus. Dat bedrijf heeft met de Padfone een tablet waar een smartphone kan worden ingeschoven.