Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over de aankomende vlaggenschepen van Microsoft voor de smartphonemarkt. De Lumia 940 en Lumia 940 XL zouden beschikken over een 5,2 en 5,7 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder zouden de toestellen een omkeerbare USB-poort krijgen (Type-C) en een verwisselbare accu.

Het uiterlijk van beide smartphones zou gebaseerd zijn op de Lumia 830, een redelijk succesvol model. Verder beschikken de toestellen naar verluidt over een frame van metaal maar de rest van de behuizing is nog steeds van polycarbonaat oftewel plastic. Verder zouden beide toestellen een flinke uitsparing krijgen voor de camera, zodat de PureView-technologie opnieuw aanwezig kan zijn in Microsoft’s vlaggenschepen.

De achterkant van de Lumia 940 en Lumia 940 XL wordt verwijderbaar, waardoor ook de accu kan worden vervangen en mogelijk ook extra opslagcapaciteit kan worden toegevoegd via een microSD-slot. Microsoft zou verder hebben gekozen voor de nieuwe USB-poorten met Type-C, zodat de USB-kabel ook ondersteboven in de poort past. Of er gebruik wordt gemaakt van de USB 2.0 of USB 3.0-standaard is niet duidelijk.

Volgens de geruchten beschikken de toestellen over een Qualcomm-processoren, waarschijnlijk krijgt de Lumia 940 een Snapdragon 808 en de Lumia 940 XL een Snapdragon 810-processor. Beide toestellen zouden 3GB aan werkgeheugen krijgen en 32GB aan opslagcapaciteit. De PureView-camera aan de achterzijde beschikt over 20 megapixels. Zoals eerder vermeld beschikken beide schermen over een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels.

Als deze specificaties volledig juist zijn dan komt Microsoft met twee vlaggenschepen op de markt, een smartphone en een phablet. Waarschijnlijk worden de toestellen deze zomer of dit najaar aangekondigd. Afhankelijk van wanneer Windows 10 Mobile beschikbaar komt.