1 min

MediaTek heeft op de Computex een nog niet werkende Chromebook getoond die voorzien is van een MediaTek-processor. Aan de binnenkant zit een MediaTek MT8173 quadcore processor, dit is een zeer krachtige chip die in staat is pc-prestaties te leveren en zelfs 4K-video kan verwerken. Verder zou de Chromebook beschikken over een USB Type-C poort.

Het lijkt erop dat MediaTek nu ook in de markt van de Chromebooks gaat stappen, het bedrijf heeft een nog niet werkende Chromebook getoond met aan de binnenkant een hele krachtige MT8173 quadcore processor. Deze chip beschikt over vier Cortex-A72 rekenkernen. Waarom MediaTek heeft gekozen voor zo’n high-end chip is niet duidelijk want een Chromebook kan ook prima werken met veel minder krachtige hardware.

Voor MediaTek is de stap naar Chromebooks ook een stap naar een nieuwe producticategorie. Het bedrijf is al sterk vertegenwoordigd op de smartphone- en tabletmarkt, daar komt nu de markt voor Chromebooks bij. Waarschijnlijk zullen binnenkort de eerste fabrikanten Chromebooks gaan presenteren die worden aangedreven door een MediaTek-chipset.