Google gaat waarschijnlijk dit jaar nog een nieuwe versie van Google Glass uitbrengen. Dat blijkt uit een vacature die Google online heeft geplaatst. Het bedrijf is op zoek naar een medewerker die ervaring heeft met het opzetten van een productieproces voor Google Glass.

De vacature is helder en duidelijk, Google zoekt iemand die minimaal vijf jaar ervaring heeft met het opzetten van producties. Daarbij moeten de processen om een product te ontwikkelen efficiënt zijn, eenvoudig te herhalen en uiteraard zo goedkoop mogelijk. Aangezien het gaat om een vacature voor het Google Glass-team is het ook duidelijk wat voor productielijn er moet worden opgezet.

Daarmee lijkt het erop dat we aan het einde van dit jaar nog een nieuwe versie van Google Glass kunnen verwachten of als de uitdaging extreem groot is, begin volgend jaar.

Op dit moment worden er geen Google Glass-exemplaren meer verkocht, Google is volledig gestopt met het Explorer-programma. Het bedrijf heeft aangegeven dat er geen prototypes meer verkocht zullen worden, de volgende versie moet volledig af zijn en geschikt zijn voor consumentengebruik. Google heeft Glass inmiddels de verantwoordelijkheid gemaakt van Tony Fadell, die ook eindverantwoordelijk is voor de Nest-divisie. Google werkt nu samen met het Italiaanse brillenmerk Luxottica, dat bedrijf moet de bril voorzien van een beter ontwerp zodat het meer een mode-accessoire wordt.