1 min

Mogelijk keert de Google Glass sneller terug dan van te voren werd verwacht. Het Italiaanse brillenmerk Luxottica zou samenwerken met Google om een nieuwe versie van Google Glass te ontwikkelen. Wanneer de nieuwe bril op de markt komt is nog onduidelijk.
]
Volgens The Wall Street Journal heeft de CEO van Luxottica, Massimo Vian, tijdens een aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt dat het bedrijf samenwerkt met Google aan de nieuwe Google Glass. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de tweede versie van de Google Glass, wanneer deze beschikbaar komt is onduidelijk, hierover deed Vian geen uitspraken.

Wel liet Vian weten dat hij recent het Glass team van Google heeft ontmoet dat onder leiding staat van Tony Fadell, de CEO van de Nest-divisie bij Google. Vian liet verder weten dat er ook al is gesproken over de derde versie van Google Glass, binnen Google zijn ze er echter nog wat twijfels over de derde versie. De Google Glass die eerder verscheen is versie één, er wordt nu gewerkt aan versie twee.

In januari liet Ivy Ross van Google weten dat de nieuwe Glass in elk geval goedkoper zal worden, een langere accuduur zal hebben en voorzien wordt van beter geluid en een beter scherm.

Luxottica werkt overigens niet exclusief samen met Google. Het maakte tijdens dezelfde vergadering bekend dat het inmiddels ook samenwerkt met Intel aan een slimme bril. Deze moet volgend jaar in februari of maart op de markt verschijnen.