Samsung heeft er net als vorig jaar voor gekozen om de Active-variant van zijn vlaggenschip alleen in de Verenigde Staten uit te brengen. De Samsung Galaxy S7 Active komt exclusief beschikbaar bij de Amerikaanse provider AT&T. Het toestel is voorzien van een stevige behuizing en een grotere accu.

Of Samsung de Galaxy S7 Active in meer landen op de markt gaat brengen is nog onduidelijk, we hebben hierover nog niets van Samsung vernomen, maar aangezien het toestel exclusief bij AT&T is gepresenteerd lijkt erop te duiden dat het toestel net als de Galaxy S6 Active alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn.

Het idee achter de Active-variant van Samsung’s vlaggenschip is dat het toestel bestand is tegen vallen en ook in vochtige omgevingen goed blijft functioneren, bijvoorbeeld in de horeca of op een bouwplaats. Samsung brengt de Active echt op de markt voor een specifieke doelgroep.

In tegenstelling tot andere jaren is er ook een knop toegevoegd boven de volume-knoppen die door de gebruiker is te configureren, zo kan er bijvoorbeeld een app worden opgestart als de knop wordt ingedrukt.

De behuizing van de Galaxy S7 Active is dan ook niet gemaakt van metaal maar van stevige plastic. Het scherm is identiek aan de normale S7 (review) met een stevig 5,1 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant is niet gekozen voor een eigen Exynos-processor maar voor de Qualcomm Snapdragon 820-chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera is met 12 megapixel wel weer identiek aan de normale S7. De accu is zoals eerder vermeld een stuk groter, geen 3000 mAh maar 4000 mAh, hierdoor is het toestel zelf ook iets dikker. Aan de voorkant is nog steeds een vingerafdrukscanner aanwezig met links er rechts zijn wel fysieke knoppen toegevoegd en geen aanraakgevoelige druktoetsen.