De Chinese fabrikant OnePlus heeft bekendgemaakt dat het op zijn nieuwe vlaggenschip de overstap gaat maken naar de nieuwe USB Type C-aansluiting. Het zal een van de eerste smartphones zijn die beschikt over een dergelijke connnector.

De nieuwe USB Type C-aansluiting is een nieuwe USB-poort die kleiner is en ook omkeerbaar in de poort kan worden gestoken. Daarmee komt er een einde aan het rommelen met USB-kabels die niet goed in de poort passen. Wat OnePlus nog niet bekendgemaakt is welke USB-standaard het gaat gebruiken, de USB Type C-aansluiting is namelijk te gebruiken met USB 2.0 maar ook met USB 3.1.

De verwachting is dat OnePlus overigens niet de enige is die de overstap gaat maken, tijdens de IFA in Berlijn zullen waarschijnlijk veel fabrikanten toestellen gaan introduceren met een dergelijke poort. Samsung zal waarschijnlijk de Galaxy Note 5 introduceren met een dergelijke poort. Het grootste twijfelgeval is Apple, dat heeft de USB Type C-poort al wel toegepast op de nieuwe Macbook, maar of het ook de Lightning-aansluiting op de iPhone gaat vervangen zal duidelijk worden bij de introductie van de iPhone 6S.