1 min

De Google Life Sciende Group, onderdeel van Google X, werkt aan een polshorloge dat gebruikt kan worden voor medische toepassingen en testen. Het moet artsen en onderzoekers helpen bij klinische tests en medicijntesten. Het horloge kan van minuut tot minuut meten hoe het met de patiënt gaat.

Google’s nieuwe polshorloge moet niet worden vergeleken met de wearables van vandaag de dag. Het polshorloge van Google X is in staat om metingen waar artsen en onderzoekers echt iets mee kunnen. Zo beschikt het horloge over een hartslag- en hartritmesensor en kan het de temperatuur van de drager meten. De hartslagmeter zou volgens Google wel in staat zijn om accurate metingen te doen, iets wat van alle bestaande wearables niet gezegd kan worden. Deze zitten er vaak flink naast.

Voor onderzoekers is het nu nog onmogelijk om echt goede metingen te doen bij patiënten zodra ze de kliniek verlaten. Door gebruik te maken van een dergelijk polshorloge krijgen ze een veel beter inzicht hoe het met de patiënt gaat buiten de kliniek. Dit kan op termijn zeer waardevolle informatie opleveren. Het doel is dan ook om het horloge snel te gaan gebruiken bij klinische testen en bij het testen van medicijnen.