2min

Google heeft een afdeling die zich richt op gezondheid en levensverlenging, een van de projecten van deze afdeling is het ontwikkelen van een armband die kankercellen al in een vroeg stadium kan zien, waarmee de kans op genezing veel groter is.

Google werkt aan een armband waarmee kankercellen in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord zodat de kans op genezing vele malen groter is. Zo werkt Google op dit moment samen met een grote groep mensen waarvan hun gezondheid zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden om verschillen te kunnen detecteren. Door heel veel data van gezonde mensen te verzamelen kan Google straks heel snel zien wanneer een lichaam zich anders gaat gedragen.

De armband zal straks gaan werken in combinatie met twee pillen die de gebruiker elke maand moet innemen. Deze pillen verspreiden nanodeeltjes in de bloedsomloop van de persoon, de nanodeeltjes gaan vervolgens op zoek naar kankercellen in het lichaam en als die worden gevonden hechten ze zich daaraan vast. Bij het vasthechten gaan de nanodeeltjes ook licht geven, dit is voor de mens niet te zien, maar wel door de armband.

Android Conrad staat aan het hoofd van de Google Life Scienses-divisie en heeft in een interview laten weten dat ze hopen de armband binnen enkele jaren af te krijgen. Volgens hem zijn er al hele grote stappen gezet in de ontwikkeling van de armband maar is er ook nog een lange weg te gaan. Zo moet nog worden vastgesteld dat de nanodeeltjes zich ook echt alleen aan kankercellen vast hechten en niet aan andere cellen.

In het interview werd ook ingegaan op de privacy van de gebruikers, of het niet een enorme drempel is om je gezondheid zo in kaart te laten brengen, maar Conrad stelt dat dat nog altijd beter is dan kankercellen in je lichaam die je willen doden.