1 min

Samsung gaat eindelijk de barrière waarvoor de 64bit-chips onder andere nodig waren doorbreken. Het gaat naar verluidt de nieuwe Samsung Galaxy Note 5 voorzien van maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Eerdere vlaggenschepen hadden maximaal 3GB aan werkgeheugen.

Sammobile meldt op basis van anonieme bronnen dat Samsung de hoeveelheid werkgeheugen gaat verhogen in zijn nieuwe vlaggenschepen. Nadat de afgelopen jaren de meeste vlaggenschepen werden uitgerust met 3GB aan werkgeheugen gaat Samsung in de Galaxy Note 5 nu 4GB stoppen.

Aangezien een 32bit-chip maximaal 3,5GB aan werkgeheugen kan benaderen was de overstap naar 64bit-chips ook nodig. Deze weg is vorig jaar redelijk breed ingeslagen en daarvan worden nu dan ook de vruchten geplukt, omdat het werkgeheugen verder kan worden vergroot.

Samsung zou in de nieuwe Galaxy Note 5 gebruik gaan maken van de Exynos 7422-chip, dit is Samsung’s eerste chip waarbij het zowel de CPU, GPU, het werkgeheugen, de opslagcapaciteit als het LTE-modem samenvoegt tot één chip. Tot op heden werden alleen de CPU, GPU en het modem gecombineerd in een chip. Of deze nieuwe combinatie ook een succes gaat worden zullen de reviews en de levensduur gaan bepalen. Het voordeel is ongetwijfeld een flinke energiebesparing omdat er minder onderdelen van stroom hoeven te worden voorzien.

Eerder werd al duidelijk dat het ontwerp van de Galaxy Note 5 veel op de Galaxy S6 (review) zal gaan lijken. Zo krijgt het toestel waarschijnlijk een behuizing van metaal en glas, de Galaxy Note 4 (review) was nog voorzien van een plastic behuizing.