2min

Microsoft heeft de iso-bestanden van de testversie van Windows 10 offline gehaald. Het is niet langer mogelijk om de testversie van Windows 10 te downloaden. Gebruikers die de testversie van Windows 10 al hebben geïnstalleerd kunnen deze blijven gebruiken.

Microsoft is zich aan het voorbereiden op de lancering van Windows 10 en voordat het zover is wil het de upgrademethodes nog een keer uitgebreid testen. Het heeft daarom besloten alle Windows 10 iso’s offline te halen en geen nieuwe Windows 10 pre-release sleutels te activeren. Verder wordt het upgraden naar de nieuwste Windows 10 build tijdelijk uitgeschakeld, ongeacht welke build van Windows 10 je gebruikt, je zal de melding krijgen dat dit de laatst beschikbare versie is.

Binnenkort zal er nog wel een nieuwe build beschikbaar gaan komen en iedereen zal daarnaartoe kunnen upgraden via de Windows Update-tool. Waarschijnlijk probeert Microsoft op deze manier een massatest te initiëren waarbij een hele grote groep in een keer gaat upgraden naar een nieuwe build.

Microsoft gaat vanaf 29 juli alle Windows Insiders upgraden naar de eindversie van Windows 10 maar ook alle mensen met een legitieme Windows 7 of Windows 8(.1)-licentie. Dat zal ongetwijfeld leiden tot een enorme drukte op de servers van Microsoft. Het bedrijf is ongetwijfeld al druk bezig om de capaciteit in bepaalde datacenters flink op te schalen voor de uitrol van Windows 10, maar een goede test is zeker niet overbodig.

In de toekomst zullen de iso’s weer gewoon terugkeren in de Windows Insiders omgeving, waarschijnlijk als Windows 10 op de markt is verschenen en er wordt begonnen aan de ontwikkeling van de eerste grote update van Windows 10.