2min

Er zijn foto’s uitgelekt van een nieuwe Samsung smartphone, het zou gaan om de Samsung Galaxy A8, een phablet met een scherm van 5,7 inch. Het ontwerp van de smartphone heeft meer weg van de Galaxy S6 dan de eerder Galaxy A3 en Galaxy A5.

De Samsung Galaxy A-serie bestaat uit midrange-smartphones waarbij de interne specificaties niet het beste van het beste zijn, maar de toestellen wel voorzien zijn van een metalen behuizing. Na de Galaxy A3, A5 en A7 lijkt nu een Galaxy A8 op komst, de Galaxy A8 wordt een phablet met een scherm van 5,7 inch.

Als we naar de uitgelekte foto’s kijken dan zien we meer overeenkomsten met het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S6 (review), dan met de Galaxy A3 en Galaxy A5 (review). Samsung heeft het ontwerp van de Galaxy A-serie dus ook op de schop genomen en meer het ontwerp van de Galaxy S6 doorgetrokken.

Verwacht wordt dat de Galaxy A8 beschikt over een 5,7 inch scherm met een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. De grote vraag zal zijn voor welke chipset Samsung gaat kiezen, de geruchten maken melding van een Qualcomm Snapdragon 615, maar het contract met Qualcomm lijk ten einde, dus waarschijnlijk kiest het Zuid-Koreaanse bedrijf voor een eigen Exynos-chip of een Marvel-chip. Verder wordt er gerekend op 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit en een 16 en 5 megapixel camera.

Tot slot beschikt het toestel over een vingerafdrukscanner onder het scherm en Android 5.1.1. Prijs en beschikbaarheid is op dit moment nog niet te zeggen.