1 min

Samsung heeft een nieuwe monitor gepresenteerd waarbij het in de voet de draadloze oplaadtechnologie Qi heeft verwerkt. Hierdoor kunnen gebruikers van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 hun toestel opladen door deze op de voet te leggen. Een zeer functionele toevoeging en een aparte accessoire voor het vlaggenschip van Samsung.

Samsung heeft gekozen voor het toepassen van de Qi-standaard in de voet van zijn beeldschermen, waarmee het zeer eenvoudig is om smartphones op te laden die deze technologie ondersteunen. Qi is eigenlijk de standaard die door alle smartphonefabrikanten wordt gebruikt voor draadloos opladen. Zo zal het ook mogelijk zijn om veel Microsoft en voormalige Nokia-smartphones op te laden via het beeldscherm.

Nu is de toevoeging van de Qi-techonoogie erg leuk aan de monitor, maar uiteindelijk gaat het ook om het beeldscherm. Het beeldscherm komt beschikbaar in twee formaten, een 23,6 inch-model en een 27 inch model. Beide beschikken over een PLS-paneel met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Het 24 inch model heeft een schermhelderheid van 250cd/m2 en het 27 inch model van 300cd/m2. Beide schermen beschikken over een HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 en een VGA-aansluiting. De schermen beschikken niet over USB-poorten.

Tot slot heeft Samsung de AMD FreeSync-technologie toegevoegd om de schermen ook interessant te maken voor gamers. Ook zijn de schermen gecertificeerd voor gebruik met Windows 10. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt.