1 min Devices

‘Apple wil Siri inzetten om voicemail-berichten om te zetten in tekst’

Apple zou naar verluidt werken aan een functie om voicemail-berichten om te zetten in tekst, hiervoor zou het bedrijf de technologie van Siri willen inzetten. Doordat de spraakassistent dagelijks wordt gebruikt door enorm veel mensen wordt Siri steeds nauwkeuriger in het vertalen van spraak naar tekst.

Vroeger namen mensen nog de tijd om hun voicemail af te luisteren, tegenwoordig vinden mensen het teveel moeite om een voicemail-bericht af te luisteren, wat veelal te maken heeft met de tijd die het kost om één bericht af te luisteren. Apple zou voicemail nieuw leven in willen blazen en een heel stuk sneller willen maken door de spraakberichten om te zetten naar tekst.

Apple zou software ontwikkelen die het gesprek niet laat doorverbinden naar de voicemail, maar naar een spraakdienst op het toestel die vervolgens acteert als voicemail-dienst en de ingesproken berichten direct omzet naar tekst, zodat je de voicemail kan lezen.

De nieuwe voicemaildienst van Apple zou volgens Business Insider voor 2016 op het programma staan. Siri moet dan in staat zijn telefoontjes te beantwoorden en als voicemail te acteren. Business Insider baseert zich op anonieme bronnen, hoe betrouwbaar deze zijn is moeilijk te zeggen.

Bron:Business Insider