Er zijn verschillende afbeeldingen uitgelekt van de nieuwe Sony Xperia Z5 en de Sony Xperia Z5 Compact. De toestellen lijken te beschikken over een nieuw ontwerp en over een vingerafdrukscanner die verwerkt is in de stand-by-knop aan de zijkant van het toestel.

Op de Twitter-account van Vizileaks zijn de nodige afbeeldingen verschenen van nieuwe Sony-smartphones. Het lijkt hierbij te gaan om de nieuwe Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z5 Compact, de opvolgers van de Sony Xperia Z3 (review) en de Sony Xperia Z3 Compact (review). Dat zijn Sony’s laatste echte vlaggenschepen die vorig jaar tijdens de IFA werden gepresenteerd.

Dit jaar zal Sony opnieuw tijdens de IFA een persconferentie organiseren en nieuwe toestellen introduceren. Recent bracht Sony nog de Sony Xperia Z3+ (review) op de markt, een nieuw vlaggenschip, maar dat toestel was helaas weinig vernieuwend, dat terwijl het toestel in Japan wordt verkocht als de Sony Xperia Z4.

De nieuwe toestellen lijken qua schermformaat opnieuw even groot te zijn als zijn voorgangers. Het kleine toestel heeft een scherm van 4,5 of 4,6 inch terwijl de grotere versie een scherm heeft van zo’n 5,2 inch. De innovatie lijkt te zitten in de vingerafdrukscanner die Sony in de stand-by knop heeft verwerkt. Verder is er een fysieke camera knop aanwezig en zit de volume-knop een stuk lager dan normaal. Sony lijkt helaas nog niet gekozen te hebben voor de nieuwe USB Type-C aansluiting maar gewoon voor een micro-USB 2.0-aansluiting.

Wat voor scherm Sony gaat gebruiken in deze vlaggenschepen is nog onduidelijk, houdt Sony vast aan Full HD of gaat het nu ook QHD-schermen gebruiken? Ook zijn we nieuwsgierig wat voor processor Sony gaat toepassen in deze nieuwe vlaggenschepen. Op 2 september houdt Sony zijn persconferentie en dan zullen we meer weten.