2min

Volgens de laatste berichten van anonieme bronnen verschijnt de Sony Xperia Z5 in september, het toestel zal tijdens de IFA in Berlijn worden gepresenteerd en bevat een vingerafdrukscanner. De Sony Xperia Z5 is de opvolger van de Xperia Z3+.

Sony koos er voorheen voor om elk half jaar een nieuw vlaggenschip te presenteren, dit jaar is het daar iets van afgeweken. In Japan verscheen wel de Sony Xperia Z4, maar hetzelfde toestel kreeg in de rest van de wereld de naam Sony Xperia Z3+. Waarschijnlijk omdat het verschil met de normale Xperia Z3 (review) te klein was om het toestel echt als opvolger en vlaggenschip in de markt te zetten.

Nu de geruchten lijken te beweren dat we in september gewoon de Sony Xperia Z5 te zien krijgen, is het dat dus eigenlijk wel. Een ding lijkt vast te staan en dat is dat Sony in de Sony Xperia Z5 weer de nodige verbeteringen zal presenteren waardoor het weer een waardig vlaggenschip en opvolger wordt. De Sony Xperia Z5 krijgt volgens de berichten een vingerafdrukscanner, de locatie van deze sensor is echter nog onduidelijk, Sony werkt normaliter niet met een fysieke home-knop, het zou er dus voor kunnen kiezen om de sensor bijvoorbeeld aan de achterzijde te plaatsen.

Verder stellen de geruchten dat Sony gebruik zou willen maken van de Snapdragon 820-chip, een nieuwe chip van Qualcomm en de opvolger van de Snapdragon 810. Hopelijk heeft die geen last van oververhitting. Verder zou Sony als eerste fabrikant kiezen voor 4GB aan werkgeheugen. Ook zullen uiteraard de nodige high-end camera’s te vinden zijn in het toestel, iets waar Sony zich steeds meer mee probeert te onderscheiden.

Volgens de geruchten zou Sony dit jaar ook een nieuwe compact en ultra-versie willen uitbrengen van zijn vlaggenschip. Beide zouden dan dezelfde high-end hardware krijgen maar een kleiner en groter scherm.