2min Devices

Sony Mobile Frankrijk bevestigt komst Xperia Z5, Compact en Premium

Ongewild heeft de Franse tak van Sony Mobile de komst van drie nieuwe Xperia-toestellen bevestigd. De marketingdirecteur van de Franse afdeling van Sony Mobile heeft vorige week een video-interview opgenomen met de Franse media en die video is per ongeluk te vroeg gepubliceerd. Daardoor weten we nu dat Sony aanstaande woensdag drie toestellen zal presenteren, de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium.

Aanstaande woensdag organiseert Sony zijn persconferentie voorafgaand aan de consumententelektronicabeurs IFA in Berlijn. Tijdens deze persconferentie zal Sony Mobile enkele nieuwe producten presenteren, waaronder drie nieuwe smartphones. De Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium.

Deze drie toestellen spreken alle drie een andere doelgroep aan, zo beschikt de Xperia Z5 Compact over het kleinste beeldscherm van 4,6 inch en beschikt het toestel over een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. De Xperia Z5 is eigenlijk het nieuwe vlaggenschip van Sony en dat toestel beschikt over een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920x 1080 pixels. Tot slot is er de Xperia Z5 Premium, dat toestel schurkt met 5,5 inch tegen de phabletcategorie aan maar beschikt over een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Daarmee is het de eerste smartphone met een 4K-resolutie.

Over het nut van 2K-resoluties (QHD) op smartphones is al enige discussie of het wel zinvol is, aangezien de extra pixels vrijwel niet te onderscheiden zijn. Sony verdubbeld het aantal pixels nu nog eens, dat zou het bedrijf doen om nog beter in staat te zien het toestel in te zetten voor virtual reality. Aanstaande woensdag horen we daar uiteraard meer over tijdens de persconferentie.

Uit het interview komt verder naar voren dat alle toestellen beschikken over een 23 megapixel-camera van Sony, ze opnieuw stof- en waterdicht zijn en aan de zijkant zijn uitgevoerd met een vingerafdrukscanner. Aan de binnenkant heeft Sony waarschijnlijk opnieuw gekozen voor de Snapdragon 810-chip.

Bron:DailyMotion