1 min

Intel heeft bekendgemaakt dat het nu ook mobiele Xeon-processoren gaat produceren voor gebruik in laptops. De krachtige Xeon-processoren werden tot op heden alleen gebruikt in servers en krachtige werkstations, nu komen daar laptops bij. Intel zal op een later moment meer details bekendmaken over de processoren.

De eerste laptops met een Intel Xeon-processor moeten dit najaar beschikbaar komen in de winkels. Erg dominant zullen de modellen niet worden in de winkels, aangezien we het hier hebben over Xeon-processoren met extreme rekenkracht en ook een stuk hoger prijskaartje. Waarschijnlijk zullen een groot aantal fabrikanten die processoren links laten liggen, bedrijven als Acer en Asus zullen weinig interesse hebben in de processoren.

Voor bedrijven als Dell, HP en Lenovo met veel zakelijke klanten zijn de processoren wel interessant om toe te passen in een aantal high-end modellen. Of Apple interesse heeft in de nieuwe Xeon-processoren is moeilijk in te schatten.

De nieuwe Intel Xeon processoren voor laptops zullen gebaseerd zijn op het Skylake-platform, waarschijnlijk krijgen ze ook een GPU met een GT4e-gpu. De eerste high-end Intel Core i7-processor die gebaseerd is op Skylake beschikt over een GT2-GPU. Verder zal de processor voorzien zijn van vPro en moet een systeem een volledige dag meegaan op een acculading. Meer details volgens over enkele weken tijdens Intel’s Developer Conference (IDF) in San Francisco.