2min

Op internet zijn renders verschenen van de nieuwe Nexus 5 die LG in ontwikkeling heeft. Op de afbeeldingen is een witte versie te zien aan de achterzijde. De voorzijde van het toestel is nog niet uitgelekt. Wat opvalt aan de achterzijde is de camera met daarnaast een dual-ledflitser en laser-autofocus, terwijl onder de camera nog een vingerafdrukscanner is te zien.

Volgens de laatste geruchten zou Google mogelijk kiezen voor de naam Nexus 5X als opvolger van de Nexus 5, zodat er een duidelijke onderscheiding is tussen de huidige Nexus 5 en de nieuwe Nexus 5. Voor de Nexus 6 is dat gerucht dan weer niet opgedoken, dus helemaal zeker is het nog niet.

Volgens de laatste berichten zou het toestel beschikken over een 5,2 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant zou zijn gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 808-chip met 3GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde zou beschikken over 12,3 megapixels en onderop het toestel zou een USB Type-C poort zitten. Hiermee kan het toestel eenvoudig worden opgeladen via een USB-kabel die ook ondersteboven in het toestel past.

Uiteraard komt het toestel op de markt met een nieuwe versie van Android, namelijk Android 6.0 Marshmallow. Volgens de laatste berichten verschijnt het toestel op 29 september tegelijk met een nieuwe Nexus 6 van Huawei.

De verwachte adviesprijs is 399 dollar waarmee het toestel een stuk goedkoper zal zijn dan de nieuwe Nexus 6, de adviesprijs van dat toestel wordt waarschijnlijk 640 dollar. Het verschil tussen de twee toestellen is echter niet zo heel groot om het prijsverschil te verklaren, wellicht heeft Google nog een verrassing in petto die niet is uitgelekt.