1 min

Samsung heeft vandaag op de IFA bekendgemaakt dat de Galaxy Tab S2-tablets vanaf nu verkrijgbaar zijn in Nederland en België. De tablets komen in drie configuraties op de markt, 8 inch, 9,7 inch en 9,7 inch met ondersteuning voor 4G.

Samsung presenteerde op 20 juli al de nieuwe Galaxy Tab S2-tablets, alleen de beschikbaarheid liet nog even op zich wachten. Daar is nu per direct verandering in gekomen want Samsung maakt vandaag bekend dat de tablets verkrijgbaar zijn in Nederland en België.

De tablet komt in twee schermformaten beschikbaar, de schermformaten wijken flink af met voorgaande edities. Samsung heeft namelijk de schermverhouding aangepast van 16:9 naar 4:3. Het scherm is dus een stuk vierkanter geworden en komt nu meer overeen met de iPads van Apple. Er komen twee versies met WiFi-connectiviteit, namelijk een 8 inch en 9,7 inch-versie. Daarnaast komt er nog een een 9,7 inch versie met WiFi en 4G-connectiviteit. Deze tablets gaan respectievelijk 399, 499 en 579 euro kosten.

Samsung brengt de tablets op de markt in de kleuren zwart en wit. Aan de binnenkant is gekozen voor een Exynos 5433-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is overigens nog uit te breiden via een microSD-slot.

Aan de voorkant van de tablet heeft Samsung ook een vingerafdrukscanner toegevoegd, zodat je deze kan ontgrendelen met je vingerafdruk. Daarmee wordt de gebruiksvriendelijkheid weer een stukje beter. De tablets worden verder geleverd met Android 5.1 Lollipop en de TouchWiz-skin van Samsung.