2min

Het lijkt erop dat er wederom foto’s zijn uitgelekt van de Samsung Galaxy Tab S2, de opvolger van Samsung’s huidige vlaggenschip op de tabletmarkt. De tweede generatie van de Tab S krijgt een aantal flinke veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Samsung wil onder andere de schermverhouding van de tablets aanpassen, alle tablets die Samsung in de afgelopen jaren heeft uitgebracht, inclusief de Samsung Galaxy Tab S (review) van vorig jaar, hadden allemaal een schermverhouding van 16:9, ideaal voor het kijken van films. Gebruikers doen echter veel meer met een tablet dan alleen film kijken, daarom gaat Samsung nu de schermverhouding aanpassen naar 4:3. Dit is dezelfde schermverhouding als Apple gebruikt voor de iPads. Het scherm wordt dus een stuk vierkanter dan voorheen. Samsung brengt de tablet waarschijnlijk in twee formaten op de markt, net als vorig jaar, maar dit jaar zou het kiezen voor 8 inch en 9,7 inch. De schermresolutie bedraagt 2048 x 1536 pixels.

Een andere grote wijziging die Samsung doorvoert is de behuizing, ook het tablet vlaggenschip zal niet langer voorzien zijn van plastic. In plaats daarvan lijkt Samsung te kiezen voor een behuizing van metaal. Bij de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (review) koos Samsung voor een combinatie van metaal en glas.

Wat opvalt is dat de behuizing erg dun is en dat daardoor de camera ook uitsteekt uit de behuizing. De tablet is naar verluidt 5,4 mm dik. Dat is natuurlijk erg prettig zo’n dunne tablet, maar dat de camera uitsteekt is toch wat minder prettig. Hierdoor kan de tablet niet goed vlak op tafel liggen en daarnaast is de kans groot dat de cameralens sneller beschadigd raakt. De camera beschikt naar verluidt over 8 megapixels.

Aan de binnenkant zou Samsung hebben gekozen voor een Exynos-chipset, waarschijnlijk een octa-core chip met een kloksnelheid van 1,9 GHz, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Volgens de geruchten zou de tablet wel een microSD-kaartslot krijgen, iets wat wij op de redactie betwijfelen, want als Samsung opnieuw voor UFS 2.0 opslaggeheugen kiest is er waarschijnlijk geen microSD-slot aanwezig.

Waarschijnlijk brengt Samsung de tablets zeer binnenkort op de markt, eerder doken er al persrenders op van de Samsung Galaxy Tab S2.