Samsung heeft in Duitsland vernieuwde versies van de Samsung Galaxy Tab S2-tablets op de markt gebracht. Het gaat om nieuwe versies van zowel de Galaxy Tab S2 8.0 als de Galaxy Tab S2 9.7. Waarom Samsung ervoor kiest de hardware een upgrade te geven maar niet de naam aan te passen is onduidelijk.

Samsung heeft stilletjes de Galaxy Tab S2 8.0 en Galaxy Tab S2 9.7 vervangen in de Duitse markt. Het is nog onduidelijk of dit in meer markten gaat gebeuren en waarom Samsung de naam niet heeft aangepast. Normaal als Samsung een kleine upgrade doet voegt het iets toe aan de naam, of wordt een 2 simpelweg een 3.

De nieuwe Galaxy Tab S2 8.0 en 9.7 beschikken zoals de naam doet vermoeden over een scherm van 8 en 9,7 inch. Het gaat om zogenaamde Super AMOLED-schermen, met een aspect-ratio van 4:3 en een schermresolutie van 1536 x 2048 pixels. Aan de binnenkant heeft de Exynos-chip plaats moeten maken voor een Qualcomm Snapdragon 652-chip. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig in de tablets. Ook is Samsung niet vergeten een microSD-slot in de tablet te plaatsen zodat de opslagcapaciteit nog kan worden uitgebreid.

Een andere innovatie die we veel op smartphones zien zit ook in de tablet verwerkt. Onder het scherm is een vingerafdrukscanner geplaatst, zodat je ook eenvoudig kan inloggen in je tablet. De tablets maken gebruik van Android 6.0.1 Marshmallow, de meest recente versie, met daaroverheen de TouchWiz-skin van Samsung.

In Duitsland is het 8 inch model verkrijgbaar vanaf 449 euro. Wanneer de nieuwe Galaxy Tab S2 in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk.